- Käytössämme ovat lämpö- ja kylmäpakkaukset, jääpalahieronta, kylmägeelit ja parafiinihoito.

Syvälämpöhoitoja voidaan käyttää esihoitoina tai yksinään varsinaisina hoitoina. Syvälämpöhoito voidaan antaa jatkuvana tai sykkivänä. Jatkuvalla syvälämpöhoidolla saadaan aikaan syvä lämpövaikutus, joka lisää verenkiertoa ja parantaa kudosten ravinnehuoltoa. Sykkivä hoito aktivoi kudoksia niitä lämmittämättä, jolloin myös tulehdusaktiivisuus vähenee.

Ultraäänihoito lämmittää ja aktivoi kudoksia mekaanisella värähtelyllä.

Parafiinihoito sopii erityisesti käsien ja jalkojen nivelkipujen lieventämiseen. Hoidettava kohta kastetaan useita kertoja sulaan parafiiniin lämmittävän kerroksen muodostamiseksi.

- Sähköhoidot ja biofeedback

Sähköhoitoja voidaan käyttää syvälämpöhoitojen tapaan esihoitoina tai yksinään varsinaisina hoitoina. Sähköhoidoilla aktivoidaan hermo- ja lihaskudosta. Eri taajuisilla virroilla kudoksissa saadaan aikaan erilaisia fysiologisia reaktioita. Sähkökipuhoidot lievittävät kipua vapauttamalla elimistön omia kipua lievittäviä aineita tai salpaamalla kipuimpulssien kulkua.

Terapiassa käytettäviä sähkövirran eri muotoja ovat mm. transkultaaninen hermostimulaatio( TNS ), diadynaaminen virta ( DIDY ), interferenssi ja galvaaninen virta.

Käytämme EMG-Biofeedback eli biopalautelaitetta ( Myomed 932 ) lihasten jännitystason tutkimiseen ja harjoittamiseen sekä lantionpohjan lihasten tutkimiseen, hoitoon ja aktivointiin.