Käytössämme on muiden harjoitus- ja kuntosalilaitteiden lisäksi VÄRINÄHARJOITUSLAITE (Fat Exercise Massager).

Mikä värinäharjoittelu?

varinaharjoituslaiteVärinäharjoittelu tarkoittaa esimerkiksi kyykkyjen, pohjenostojen, punnerrusten ja vatsalihasliikkeiden tekemistä kevyesti värähtelevän alustan päällä. Värinä välittyy koko kehoon ja saa lihakset supistelemaan nopeasti, mikä auttaa kasvattamaan lihasmassaa. Lihasten voimistuessa ja kasvaessa energiankulutus tehostuu ja rasvanpoltto sen mukana.

Säännöllinen harjoittelu on avuksi monissa ikääntyneiden vaivoissa parantaen tasapainoa, pienentäen luunmurtumisriskiä, parantaen verenkiertoa, notkistaen niveliä, vähentäen inkontinenssia sekä lievittäen kipua esimerkiksi reumapotilailla. Värinää käytetään apuna kuntoutuksessa.

Värinäharjoittelun vaikutus perustuu värinäkuormituksen aikaansaamaan lihas-hermojärjestelmän jatkuvaan korkeaan aktivointiin. Sillä on nopea lihasvoimaa parantava ja luustoa vahvistava vaikutus ilman, että kuormitetaan niveliä, nikamia tai esim. jänteitä. Värinäharjoittelulla voidaan parantaa myös notkeutta ja liikkuvuutta sekä hyödyntää sitä aineenvaihduntaa lisäävän vaikutuksen kautta palautumisessa. Laitteen käyttö aktivoi verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja parantaa ruoansulatusta ja suoliston toimintaa auttaen kuona-aineiden poistumista.